Sudi-sudilah klik kat sini

Ahad, April 25, 2010

Hiburan
Tak Perlu Beli Tiket, Tak Perlu Bayar Cukai... teringat lagu Sudirman Haji Arshad. Petang Sabtu lepas bersama anak-anak ke Alor Setar. Beberapa hari sebelum ini ada terbaca dalam akhbar akan berlangsung acara penerjunan payung terjun di Menara Alor Setar. Memang ada niat untuk pergi, dalam hati berkata "kalau boleh pergi tengok bagus juga ni". Secara kebetulan pula dalam dok pusing-pusing bandar Alor Setar, ternampaklah Menara yang tersergam dan ada kelibat seperti orang nak terjun. Apa lagi, kami sekeluarga pun teruslah kesana, kebetulan pula majlis baru nak bermula dan pengunjung pun tak berapa ramai lagi. Menarik juga dan sempat juga merakamkan beberapa keping gambar menggunakan telefon bimbit kepunyaan isteri yang baru dibeli. Ada juga aku rakamkan video menggunakan telefon bimbit, rasa tak perlu upload nanti slow jadinya nak masuk blog aku ni.
Mula-mula sampai tak ramai orang kat sana, makin lama makin ramai pula. Walaupun bagi aku ini satu acara yang menarik dan bertaraf "international" tapi tak ramai pula pengunjung, orang yang datang nampak seperti satu kebetulan sahaja. Mungkin kerana tak perlu bayar, ataupun tak ada artis yang terkenal. Ataupun memang tak ramai yang berminat. Tak taulah, yang penting aku suka dan menikmati acara ini.
Aku suka tengok sahaja, tapi kalau diberi peluang untuk terjun, minta maaf aku tak berani, gayat tempat tinggi. Seronok juga tengok manusia boleh melayang-layang diudara dari bagunan tinggi. Aku memang suka tengok pertunjukan terjun payung ini. Mungkin sebab aku tak berani buat tapi aku kagum dengan manusia yang berani dan sanggup berlatih untuk membolehkan mereka layak melakukan sukan extrem ini.

Tiada ulasan: