Sudi-sudilah klik kat sini

Khamis, Mei 05, 2011

Ada Duit

Sedang memandu sambil bersiar-siar dipetang hari yang permai di negeri tercinta ini terpandang satu papan tanda "Tanah Untuk Dijual". Cantiknya kawasan, berapalah agaknya harganya ye. Ish ish kalau aku ada banyak duit dalam bank pasti aku dah telepon nombor yang diterakan. Sayangnya duit yang ada dalam bank yang banyak-banyak tu tolak duit orang semua baki tu duit aku lah. Seronokya jadi orang ada banyak duit, kalau jumpa offer baik boleh tangkap.

Sebenarnya banyak kaedah yang boleh dibuat pilihan, aku rasa semua orang tau, pertama kita boleh pinjam wang dari bank, tapi kalau nak pinjam pun mesti ada modal juga untuk dijadikan deposit, kalau setakat kosong je jangan harap tuan tanah tu nak layan.

1 ulasan:

SiTyAiZa berkata...

kalau ada duit banyak apa saja yang di inginkan semuanya dapat... tapi... duit yang ada untuk masa depan anak-anak.... dunia semakin modern... segala-galanya memerlukan duit... nak ke toilet pun perlukan duit... toilet di rumah pun kena bayar indah water... dunia sekarang memerlukan duit.....